oua de prepelita 1

  Retete culinare si sugestii de preparare

   Ouă de prepelita cu maioneza
Ingrediente:
50 ouă de prepeliță
1 cartof fiert in coajă
1 linguriță de oțet
sare
200ml ulei de măsline
o lingura de muștar si praf de curry
5 castraveți murați (mărime medie)
3 linguri de smântână

  Mod de preparare:
Se fierebe cartoful si 25 de ouă iar apoi se decojesc. Se scoate galbenusul fiert din 5 dintre ele și se paseaza cu furculița, apoi se adaugă cele 5 gălbenușuri crude, lingurița de oțet și sarea. Se mixează adaugându-se câte puțin ulei. După omogenizare, se adaugă muștarul, castraveții tăiati mărunt și smântâna.
Maioneza se toarnă în bol sau platou pentru servire. Ouăle fierte rămase se așează până la jumătate în maioneză. Se presară deasupra pătrunjel, putin praf de curry si măsline.

   Cartofi gratinati cu oua de prepelita
Ingrediente:
10 oua de prepelita
1/2 kg cartofi
25 g unt
sare si piper

  Mod de preparare:
se fierb cartofii si se dau prin razatoare
se bat 4 oua omletă si se adauga cartofii rasi cu untul amestecandu-se
se pune compozitia intr-o tava la cuptor timp de 20 de minute
se fierb cele 6 oua ramase timp de 3 minute
se scoate compozitia din cuptor si se portioneaza in doua
cat sunt fierbinti se aseaza cate 3 oua in forma de "cuib" deasupra fiecarei portii
se adauga imediat putin unt, sare si piper dupa gust.

    Pofta buna!